Thursday, 28 February 2013

Penat ~ T_T

Assalamualaikum dan selamat petang ! :)
    erm 14:59 petang la kan ? haha ok . Petang yang indah ni just nak habaq mai kat bloggers, hatters n u olss yang sem 4 kali ni adalah sem yang paling daebakkk punye busy. Ya Allah kalau boleh dalam sehari tu semua kerja nak kena siap kan . Assignment, quizzes, Homework , Test dan macam2 lagi la. Dengan aktiviti kolej, aktiviti wajib uitm.. Aktiviti mtk, mpp dan more2.. Tak termasuk Dinner dengan Sports day Family QS lagi ==" fuhh penat2.. Nak mengeluh tak boleh , sebab dah mmg tugas dan tanggungjawab kita sebagai pelajar utk hadapi semua ni kan. Tu kire standard la tu. Ade ramai lagi org yang macam kite ni, kadang2 tak dpt tido malam, lagi la.. kesian kat depa. Kita jgn pikir diri kite je tak cukup tido kan ? Mak ayah kita pun buat pengetahuan adik2 akak2 abg2 sekalian tak pernah cukup tido. Haa pernah tak korg tertanya2 macam ni ? Tak pernah ambil tahu kan kan kan ?? haaa cube fikirkan balik.. fikirkan sejenak jasa dan pengorbanan mereka untuk jadikan kita seorang anak yang baik. Sekarang ni masing2 dah besar, dah ade pemikiran sendiri, balas la pulak jasa mak dan ayah kita tu. Kalau kita anggap belajar ni satu pengorbanan yang besar terhadap ibu bapa kita, ingatlah besar lagi sebenarnya jasa mereka. :') kan ? Fuhh belajar jauh2 ni sebenarnya serious buat aku mengenal erti kehidupan jauh dari umie dan abah. Rindu bukan kepalang. Hari2 tiap2 minit rasa macam nak call . Tapi tak boleh, i am so busy.. Maaf umie kalau tak dpt call selalu..tapi ain selalu ingat pesan umie abah, " biar stress mane pun kita ni, jangan lupa ambil wudhuk solat. Berdoa dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat ".. ermmm lagi berapa hari je nak final, Ketaqqq lutut beb..~~ T_T Bayangkan 5 subjek math ni boleh buat aku gila !  Tapi insyaAllah dengan kekuatan yg ada aku akn cuba berusaha catch up semua nye, dan score untuk final. InsyaAllah ....hurm bukan senang dan stress sgt. Rasa macam nak balik terus je :(( Ya Allah kuatkan lah semangat hambamu yang mempunyai semangat yg sngt lemah ini. Harap kawan2 boleh mendoakan kami yang nak menduduki final ni supaya dapat jawab dengan mudah dan tenang. ^^. Tats all for todayy.. Thank u .. n assalamualaikum rindu :')

No comments:

Post a Comment